SEO optimizacija

SEO optimizacija

Seo optimizacija je skup radnji koje omogućavaju bolju pozicioniranost na internet pretraživačima. Vaš web sajt prevashodno ima svrhu da omogući internet zajednici (a to je danas više od pola svetske populacije) saznanje da vi, odnosno vaš proizvod ili usluga, postoje i stoje na raspolaganju svakom članu internet zajednice. 

SEO optimizacija

Zašto SEO optimizacija?

Da li je dovoljno samo da imate web sajt ili je potrebno nešto učiniti kako bi korisnici interneta bili u mogućnosti da posete vašu internet prezentaciju – web sajt?

Kako bi ovo pitanje bolje razumeli, neophodno je znati da je samo postavljanje web sajta na internet portal, postupak koji je još poprilično udaljen od cilja – pregled, odnosno poseta vašem sajtu od strane internet korisnika.

seo optimizacija

Najvažniji elemenat u celom postupku pozicioniranja vašeg sajta, odnosno kreiranje situacije da web sajt bude posećen, je pronalaženje bitnih ključnih reči i pojmova. SEO optimizacija ne samo da najviše zavisi od pravilno odabranih ključnih reči i pojmova, već gotovo svi drugi elementi zajedno, koji čine proces SEO optimizacije, ne mogu da doprinesu dobroj posećenosti vašeg web sajta, koliko to mogu dobro odabrane i pravilno rasporedjene ključne reči.

Zašto su ključne reči i pojmovi važni za SEO optimizaciju? 

Da bi bilo ko došao do odredjene internet stranice, neophodno je da u pretraživaču ukuca onu reč koja će ga navesti na odredjene web portale koji imaju sadržaj koji zanima onoga što takav sadržaj traži.

Upravo ta reč je ona naša ključna reč koja nam treba i od te reči ili toga pojma, zavisi koliko će SEO optimizacija biti uspešna.

seo optimizacija

Dobro uradjena SEO optimizacija dovodi vaš sajt na prve stranice internet pretraživača (Google) i tako omogućava da vaš sajt bude dobro posećen.

Optimizacija web sajta zahteva duži vremenski period, najmanje 30 dana. Takodje, seo optimizaciju je preporučljivo raditi u više navrata.

5/5